Takanamme on kaksi jännittävää tilikautta, joiden yhteydessä olemme viettäneet 50-vuotis syntymäpäiväämme. Covid-19 pandemia levisi maahamme keväällä 2020 ja lamaannutti koko valtakunnan ja niin myös SVK:n monet toiminnot. Pahiten kärsimme taloudellisesti paviljonkivuokralaistemme kadottua kokonaan. Kaikenlaiset kokoontumiset, tilaisuudet, häät, vuosijuhlat jne. olivat ei-sallittujen listalla. Onneksemme venekerhomme päätarkoitus veneily ei ole ollut kielletty kummallakaan purjehduskaudella 2020 ja 2021. Saimme harrastaa ilman rajoituksia kotimaamme rajojen sisällä.

Pandemiasta johtuva kiinnostus kotimaan matkailuun on ollut myös syy siihen, että kiinnostus veneilyä kohtaan on kasvanut. Niinpä saimme ennätysmäärän uusia jäseniä molempina koronavuosina. Laituri- ja telakointipaikkamme ovat täyttyneet omien jäsenten veneistä, eikä meillä ole juurikaan mahdollista/tarvetta enää vuokrata näitä paikkoja venekerhomme ulkopuolisille henkilöille. Kokoontumisrajoitusten lievennyttyä on myös paviljonkimme vuokraustoiminta lähtenyt mukavasti käyntiin tämän vuoden loppukeväästä.

Tilikautemme päättyi lokakuun loputtua ja odotammekin tilinpäätöksen näyttävän hyvää tulosta! SVK:n hallitus pitää 29.11.2021 todennäköisesti toimikautensa viimeisen kokouksen. Siellä tullaan käsittelemään toimintakertomus ja tilinpäätös esitettäviksi tilintarkastajille sekä toimintasuunnitelma ja talousarvio toimintakaudelle 2021-2022. Tilintarkastuskertomuksen saamme tilintarkastajilta vielä ennen joulua.

Vuosikokouspäiväksi on suunniteltu 17.1.2022, jolloin kutsut vuosikokoukseen lähtevät sähköpostilla sääntöjemme mukaan viimeistään 3.1.2022.

Edellä lueteltujen asioiden lisäksi vuosikokouksessa tullaan käsittelemään hallituksen valmistelema sääntömuutosehdotus. Hallitus esittää, että jäsenluokista perhejäsenluokka muutettaisiin miehistöjäsenluokaksi, jolloin kuka tahansa veneilykoulutusta haluava tai muuten veneilystä kiinnostunut voi liittyä SVK:oon miehistöjäseneksi saadakseen mm. Espoon Merikoulun ja Soukan Venekerhon koulutusta. Miehistöjäsenluokkamuutos edellyttää sääntöihimme monta muutettavaa kohtaa, mutta lopulta yksinkertaistaa ja virtaviivaistaa niitä. Aikaisemmin perhejäseniksi liittyneet sekä muut säännöissämme mainitut jäsenluokat säilyttävät tietysti edelleen kaikki jäsenluokkansa oikeudet. Sääntömuutos vaatii aina kaksi yhdytyksen kokousta, joten nykyisillä säännöillä elämme joka tapauksessa vielä pitkälle ensi keväälle.

Sääntöjemme mukaan vuosikokouksessa valitaan kaksi hallituksen jäsentä erovuoroisten tilalle. Lisäksi valitaan joka vuosi kolme varajäsentä.

Kommodorin valinta tapahtuu sääntöjemme mukaan vuosittain. Minulla on ollut ilo ja kunnia toimia SVK:n kommodorina nyt viisi vuotta. Sääntöjemme laatijat/uusijat ovat aikanaan viisaudessaan määritelleet, että sama henkilö voi toimia kommodorina yhtäjaksoisesti viisi vuotta. Vaikka säännöissä ei näin lukisikaan, olisin joka tapauksessa jättämässä tehtäväni tulevassa vuosikokouksessa. Olen antanut kaiken sen mitä minulla on ollut annettavaa Soukan Venekerholle sen kommodorina. Reppuni on näiltä osin tyhjä!

Kiitän näinä vuosina saamistani haasteista, luottamuksesta ja myös kunniasta.


Acta est fabula, nunc plaudite!
Tero