Navigointi
59o57,4'N     24o29,2'E                                 IMG 2625
                                                                       
Soukan venekerholla on hieno saaritukikohta Porkkalan niemen kärjessä Södergrundissä Järvön saaren eteläpuolella. Saari on purjeveneillä muutamien tuntien päässä kotisatamastamme ja nopeilla moottoriveneillä matka taittuu saareen alle tunnissa, joten saari on mainio kohde myös päiväretkille. Saareen pääsee myös suojaisaa rantaväylää (puutarhaväylää) pitkin.

Saaressa on laituri, paljon kiinnityspoijuja, grillikatos sekä kaksi puuceetä kerholaisten käyttöön. Saaressa on myös mahdollista telttailla. Rannalla on muurattu nuotiopaikka sekä puita kerholaisten käytettäväksi. Löytyypä saaresta soutuvenekin, jolla pääsee vaikka kalaan saarta ympäröiville vesille.

Pidämme paikastamme hyvää huolta: kesäkuun alussa laitetaan paikat talkoilla kuntoon talven jäljiltä ja purjehduskauden aikana huolehdimme siitä, että alueemme pysyy siistinä.

Kerholaiset ovat ottaneet saaren hyvin käyttöönsä, ja monelle saari on viikonlopun vakiokohde. Rekisteröidyt kävijämäärät ovat olleet 500 kävijän luokkaa, ja todellinen määrä on selvästi suurempi, sillä kaikki eivät muista käydä laittamassa nimeä vierailukirjaan. Kirja on postilaatikossa, joka on portaiden alapäässä. Postilaatikko aukeaa Klobbenin portin avaimella.

Saarella pätevät samat käyttäytymissäännöt kuin yleisillä ulkoilualueilla yleensäkin. Tarkemmat ohjeet saaren käytön pelisäännöistä löydät ohjesääntöjen kohdasta ”Södergrundin säännöt”.

Kuvia Söderin tapahtumista: laituria parannellaan, talkooväelle tehdään lounastarapujuhlat