Kunnossa oleva vene ja varusteet luovat turvalliselle veneilylle hyvän pohjan, mutta viime kädessä kippari, hänen pätevyytensä ja veneilytaitonsa ovat ratkaisevassa asemassa. Veneen kunto ja varusteet ovat aina omistajan ja kipparin vastuulla.

Katsastuksen päätavoitteena on veneilyn turvallisuuden lisääminen. SVK:n katsastajat auttavat ja opastavat mielellään veneen kuntoon ja varusteisiin liittyvissä kysymyksissä – eikä ainoastaan katsastuspäivinä, yhteyttä voi ottaa muulloinkin.

Kerhon säännöissä on määritelty, että kaikki kerhon rekisterissä olevat veneet tulee katsastaa. Tämän vaatimuksen vastapainoksi SVK:n tarjoaa jäsenilleen maksutta 2 runkokatsastusiltaa ja 6 vuosikatsastusiltaa Klobbenilla ja Suomenojalla. Katsastuspäivät ilmenevät tapahtumakalenterista.

Katsastus toteutetaan Suomen Purjehdus ja Veneily:n (SPV) ohjeistuksen mukaan ja SPV:n kouluttamien katsastajien toimesta. Yhtenäisen koulutuksen ansiosta SPV:n kouluttaman katsastajan tekemä katsastus hyväksytään kaikissa jäsenseuroissa. Siksi onkin toivottavaa, että muualla kuin Espoossa telakoituna oleva vene katsastettaisiin paikallisen jäsenseuran toimesta.

Soukan Venekerhossa on 17 katsastajaa ja seurassa veneitä n. 300 kpl, joten jokaiselle katsastajalle riittää tehtävää. Kerho tarjoaa myös kiinnostuneille mahdollisuuden kouluttautua katsastajaksi; ota yhteyttä katsastusvastaavaan. 


Voit ottaa yhteyttä katsastajiin toimiston Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. kautta.

 

Valmistaudu katsastukseen!
Mitä katsastetussa veneessä pitikään olla? Voit etukäteen valmistautua katsastukseen, kattavan infopaketin löydät tästä.