Juhlien jälkeen - Käsivarren erämaa-alueella 25.8.2021

Aivan ensin haluan kiittää lämpimästi kaikkia 50 v -juhlajärjestelyihin osallistuneita ja juhlissa eri tavoin mukana olleita. Vasta juhlien osallistujat tekevät juhlasta juhlan! Onnittelut myös kaikille juhlavuotemme huomionosoituksen saaneille! Juhlat onnistuivat erinomaisesti ja sää suosi meitä.


Epidemian edelleen rajoittaessa normaalia elämäämme, ovat monet eri ammattiryhmät kärsineet töiden vähäisyydestä ja työttömyydestä. Paitsi että onnistuimme järjestämään juhlamme koronaturvallisesti ulkona Klobbenin satama-alueella, pystyimme tukemaan kulttuurin / taiteen eri alojen taitajia näinä vaikeina aikoina. Kyse ei ole lainkaan taloudellisesta tuesta vaan siitä, että he olivat kiitollisia, kun pääsivät pitkästä aikaa esiintymään yleisön edessä. Tässä yhteydessä haluan vielä kerran kiittää esiintyjiämme

Trumpetisti Aarni Hyökki,

Cirque Plastia – sirkustaiteilija Milena Oksanen ja äänitaiteilija Diego Machando (Opetus- ja Kulttuuriministeriön tukemana),

Muusikko, M.Mus. Perttu Paappanen – harmoniikka,

Puhallinorkesteri Louhi johtajanaan Tamas Paraczky,

Valokuvataiteilija, Suomen kameraseurojen liiton vuoden kuvaaja 2021, Johanna KareJuhlien jälkeen - Käsivarren erämaa-alueella 25.8.2021

Juhlapäivämme alun tunteikkaan aamusoiton ja lipunnoston jälkeen otti venekerhomme hallitus vastaan onnitteluja tuovia eri yhteistyökumppaneittemme edustajia paviljongissa. Tervehdyksensä toivat Suomen Purjehdus ja Veneilyn, Kivenlahden Venekerhon ja Espoon Merikoulun, Espoon kaupungin, Espoon Pursiseuran, Laurinlahden Venekerhon sekä Espoon Merenkävijöiden edustajat. Tervehdyskäynnit eivät jääneet vain juhlapuheiden tasolle vaan keskusteluissa tuli esiin monia uusia tulevaisuuden ideoita ja ajatuksia. Emme ole yksin kehittämässä toimintaamme vaan yhteistyö ja yhteyden ylläpito ympäröiviin yhteisöihin luo vankemman pohjan tulevaisuudellemme.

Keskusteluissa esiin tulivat mm. Espoon kaupungin ravintolahanke Klobbenille. Uuden ravintolan paikka on uimarannan itäpään metsän reuna, josta puretaan pois nykyiset uimakopit ja uinninvalvojan tilat. Ravintolasuunnitelmansa kaupungille on lähettänyt 8 hakijaa, joista lähes kaikki ovat alan konkareita. Tällä hetkellä hakijoiden haastattelut ovat käynnissä ja valmis ravintola Klobbenilla on toiminnassa mitä luultavimmin vuonna 2023. Tällöin myös nykyinen puurakenteinen ”kuppila” on purettu pois uimarannalta. Uusi ravintola ei ole kilpailija omalle paviljongillemme vaan täydentää loistavasti satamamme viihtyisyyttä ja palveluita. Paviljonkimme tulee olemaan varmasti jatkossakin monien juhlatilaisuuksien pitopaikka.

Nuorisotoiminnan uudelleen virittämisestä yhteistyössä EPS:n ja Espoonlahden alueen venekerhojen kanssa keskusteltiin. EPS on saanut uuden nuorisovalmentajan, joka on innokas olemaan yhteydessä muihin venekerhoihin. SVK:ssa tarvitsemme nyt vapaaehtoisen henkilön vetämään nuorisotoimintaamme. Olemme saaneet suuren määrän uusia jäseniä kahden viimeisen vuoden aikana ja on todennäköistä, että uusien jäsenten lapset voisivat olla kiinnostuneita ohjatusta veneily-/purjehdusharrastuksesta. Jos olet kiinnostunut ko. tehtävästä, ole yhteydessä allekirjoittaneeseen!

Juhlapäivämme virallinen osuus päättyi puhallinorkesteri Louhen trumpetistien upeaan iltasoittoon ja lipunlaskuun auringon laskiessa.

Terveisin paikasta missä ei viestiyhteyksiä ole, ei kuulu minkäänlaista ihmisen aikaansaamaa ääntä eikä näy yhtään ihmiskäden tekemää rakennelmaa!


Tero

PS. Voidaan julkaista vasta kun olen päässyt viestiyhteyksien piiriin.